Az inka mogyoró


Az inka mogyoró (Sacha Inchi) a perui, dél- és közép-amazóniai táj egyik legeredetibb növénye. Kúszó, részben fás növény, amelynek termései csillagformába rendeződnek. Minden egyes részében találunk egy magot, amely a rendkívül fontos, nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavak gazdag forrása. A telítetlen zsírsavak hiánya napjainkban általános jelenség. Ez elsősorban a megváltozott táplálkozási szokásainkkal, valamint az élőhelyünk földrajzi elhelyezkedésével függ össze.

Az inka mogyoróból (Sacha Inchi) sajtolt olaj telítetlen zsírsav tartalma akár a 90%-ot is elérheti. A zsírsavak ideális arányban vannak jelen benne, szervezetünk pedig kivételesen magas mértékben, akár 96%-ban is képes hasznosítani őket. Az omega-3 zsírsav aránya ebben az olajban legalább 48%, ami 13-szor magasabb (!), mint pl. a lazacban. Az inka mogyoróból származó olaj az említett zsírsavakon kívül nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, jódot, A- és B-vitaminokat.

Bármilyen életkorban kiválóan alkalmazható – a legkisebbektől az legidősebbekig. Jótékony hatásait az állapotos nők is nagyra értékelik. Kellemes mogyoró ízének köszönhetően önmagában is fogyasztható, ugyanakkor bármilyen hideg ételnek remek ízesítője lehet.

– hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez
– gyulladáscsökkentő
– támogatja az autoimmun betegségek gyógyulását
– segíti az agy megfelelő tápanyagellátását (demencia, depresszió, stressz, fáradtság, idegi és szellemi kimerültség, ingerlékenység és álmatlanság esetén)
– javítja a központi idegrendszer működését, jótékonyan hat Alzheimer-kórban és migrénben
– segíti a tápanyagok bejutását a vérbe
– hozzájárul a megfelelő veseműködéshez és a szervezet jó víz-háztartásához
– megelőzi a székrekedést
– erősíti az immunrendszert különböző daganatos megbetegedésekben
– gátolja az ekcéma, a sömör és a rüh kialakulását, segíti gyógyulásukat
– lassítja az öregedést

Az Inka mogyoróolaj kiegyenlíti szervezetünk energiaszintjét.
????Az élettani folyamatok harmonizálásával segíti testünk stabil működését, jobb eredményeket ad fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt, és növelheti a teljesítményünket is.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »